Ruurlo behoort vanaf 2005 tot de veelzijdige plattelandsgemeente Berkelland. Deze gemeente ligt in de Gelderse Achterhoek en bestaat naast Ruurlo uit de hoofdkernen Borculo, Neede en Eibergen. Daarnaast omvat de gemeente zeven kleinere kernen, elk met een eigen karakter en historie.

Het karakteristieke dorp heeft een mooie oude kern. Er heerst een echte dorpsmentaliteit, mensen zijn altijd bereid elkaar te helpen. Ruurlo heeft dan ook een uitgebreid verenigingsleven en het voorzieningenniveau is prima op peil. Zo heeft u de keuze uit verschillende basisscholen en zijn er diverse mogelijkheden op het gebied van kinderopvang.

Ruurlo is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. U kunt er volop genieten van het vriendelijke groen en het heuvelende landschap in al zijn glorie. Het is dan ook vanzelfsprekend dat Ruurlo in trek is bij toeristen.

Naast de mooie natuur kent Ruurlo een rijke historie, waardoor er tal van bezienswaardigheden te vinden zijn, zoals het kasteel waar tegenwoordig museum MORE in gevestigd is.

Ruurlo is gunstig gelegen, met steden als Zutphen en Doetinchem op ongeveer een kwartiertje rijden. Zodoende heeft u ook de stadse voorzieningen binnen bereik!

Google Maps